петък, 18 ноември 2011 г.

Деринкую - подземен град на древните извънземни (Видео)

Деринкую e подземен град на няколко нива и се намира в област Деринкую, провинция Невсехир, Турция. С неговите единадесет етажа, които се простират до дълбочина от около 85 м, той е достатъчно голям, за подслон на десетки хиляди хора, заедно с животните си.

Това е най-големия изкопан подземен град в Турция и е част от мрежа от няколко подземни комплекси, намерени из Кападокия. Тя е отворена за посетители през 1969 г. и към днешна дата, само десет процента от подземния град е достъпен за туристи .


Подземния град може да бъде затворен от вътрешната страна с големи каменни врати. Комплексът има общо 11 етажа, въпреки че много етажи не са разкопани. Всеки етаж може да бъде затворен отделно.

В града може да поберат между 35000 и 50000 души и всички обичайни удобства. Има и вино и масло преси, конюшни, мазета, складови помещения, столове, и параклиси. На втория етаж се намира просторна стая, за която се предполага, че е била използвана като религиозно училище. Вляво има стаи за проучвания.
Между третото и четвъртото ниво има вертикална стълба. Води до кръстовидна църква на най-ниското ниво  Има голяма 55-метрова вентилационна шахта.

До ден днешен никой не е сигурно, как е бил създаден и каква е първоначалната му цел. Древните теоретици предполагат, че града е хиляди години и създадени от извънземни посетители, които по-късно са изоставили града.

Според древни извънземни теоретици, извънземни, с превъзходни знания от науката и инженерството, са се приземили на Земята преди хиляди години, да споделят своя опит с ранните цивилизации и завинаги да променят хода на човешката история. Но как тази концепция се развива и има ли доказателства, които да го подкрепят?